Joulu kotiin – myös lemmikille

Joulu kotiin – myös lemmikille

Taas aletaan lähestyä aikaa, kun on alettava miettimään joulukoristeluita. Tänä päivänä monet aloittavat jouluvalmistelut aina vain aikaisemmin. Ensimmäiset valot laitetaan pihalle ja ikkunoihin jo lokakuussa, varsinkin heidän kotonaan, jotka nauttivat joulusta ja haluavat pitkittää sitä mahdollisimman paljon. Noita valoja voidaankin kutsua hämärän ajan valoiksi. Ne tuovat mukavasti valoa pimeyteen ja saavat myös mielialan kohoamaan. Töihin tai kouluun lähtiessä aamulla ulkona on pimeää ja kotiin palatessa on myöskin kerennyt pimentyä. Kun kotona palavat hämärän ajan valot, on kotiin mukava palata.

Huomioi lemmikit kodin koristelussa

Kodin joulukoristeita miettiessä on tärkeää pohtia sitä, mikä sopii omaan kotiin – niin kodin asukkaille kuin lemmikeillekin. Joulu on hyvän mielen aikaa ja sen vuoksi jokainen perheenjäsen tulisi ottaa huomioon jouluvalmisteluita tehdessä. Upea ja monipuolinen https://www.zoo.fi/ on erinomainen verkkokauppa, jossa on tarjolla paljon kaikkea lemmikeille ja lemmikinomistajille. Esimerkiksi koiran peti voi joulunalusaikaan olla punainen. Silloin se sopii paremmin koko kodin sisustukseen. Verkkokauppa osoitteessa https://www.zoo.fi/ tarjoaa myös kaikkea muuta jouluista lemmikeille. Tarjolla on niin koirien villapaitoja ja takkeja lämmikkeeksi kuin tietysti paljon makoisia herkkupaloja vaikka pukinkonttiin laitettavaksi. Sinunkin kannattaa siis piipahtaa verkossa osoitteessa https://www.zoo.fi/, jotta voit löytää sieltä kaikkea lemmikin kotiin.

Perinteisiä valkoisia ja ihania värillisiä jouluvaloja

Nykyään on saatavana niin valkoisia kuin värillisiä jouluvaloja niin ulos kuin sisällekin. Jouluvalot voivat olla perinteisiä ketjumaisia valoja tai sitten ne voivat olla esimerkiksi valopuita tai roikkuvia valopalloja. Valinnanvaraa on tänä päivänä joka lähtöön ja valikoima tuntuu vain kasvavan joka vuosi. Se onkin joulua rakastavien mieleen, sillä jokaisena vuotena on jotakin uutta ostettavaa. Toki myös vanhoja jouluvaloja kannattaa kierrättää vuodesta toiseen. Onhan kierrätys nykyään muodissa eikä hyviä ja toimivia valoja kannata missään nimessä heittää pois.

Jos vanhat valot eivät sovi enää oman kodin sisustukseen, ne voi antaa eteenpäin vaikka sukulaiselle tai kaverille. Jouluvalojen suhteen voi suunnitella myös jokaiselle vuodelle oman teeman. Yhtenä vuotena teema voi olla esimerkiksi valkoinen joulu ja seuraavana värillinen joulu. Toisaalta valoja voi myös sekoittaa keskenään, mutta silloin kannattaa olla varovainen, ettei kodin sisustuksesta tule sekava. Liiallinen määrä eri valoja voi nimittäin tuoda hieman levottoman tunnelman, mitä joulun aikaan ei tietenkään kukaan kaipaa. Joulun aikaan koteihin tavoitellaan levollista tunnelmaa, joka syntyy pitkällisen suunnittelun tuloksena.

Joulun teemaksi voi ottaa myös vaikka porot, joulupukin, lumiukon tai minkä tahansa jouluisen hahmon. Myös tontut ovat suosittu teema, erityisesti ulkona. Ulos voikin laittaa monen kokoisia tonttuhahmoja ja myös tonttujen maalaaminen ikkunoihin ikkunamaaleilla on todella suosittua. Kiinnitä siis sinäkin huomiota joulun sisustukseen. Kun sisustus näyttää hyvältä, on kotona mukava viettää aikaa ja sinne kutsuu mielellään kavereitakin.