Koristeluideoita syntymäpäiville

Koristeluideoita syntymäpäiville

Synttärijuhlissa enemmän on juuri tarpeeksi

Vaikka monelle omasta lapsuudesta tutut, suurella kaveriporukalla juhlitut teemajuhlat esimerkiksi pikaruokaravintolassa tai ihan kotona ovat jääneet vanhemmiten unholaan tai muuttuneet tavallisiksi sukulaisten keskisiksi kahvittelutuokioiksi, joista käteen jää pelkkä tiskivuori ja jokavuotinen rahakirjekuori, kaipaa moni meistä ainakin välillä jotakin hieman enemmän. Esimerkiksi pyöreitä vuosia täyttäessä voi monelle tulla hinku viettää syntymäpäiviä jotenkin erityisemmin tai näyttävämmin. Mitä jos tänä vuonna järjestäisitkin oikein kunnon megakekkerit upeine tarjoiluineen pitkällä vieraslistalla varustettuna? Hetkinen, jotakin puuttuu vielä tunnelman luomiseksi. Ai niin – koristeet! Vaikka jonkun mielestä koristeet saattavatkin olla vain turhaa rahan haaskaamista, on niiden asema tunnelman luojana aivan yhtä tärkeä kuin vaikkapa musiikin. Niinkin simppelistä paikasta kuin omasta kodista saa helposti muutettua teemabileisiin sopivan alueen muutamilla simppeleillä nikseillä, jotka eivät edes vaadi tapettiasi vaihdettavaksi.

Muista teeman valinnan tärkeys

Haluaisitko bileisiisi niin hienon koristelun, että se jää varmasti mieleen? Ensimmäinen askel täydelliseen juhlatilan koristeluun on tietenkin teeman päättäminen. Juuri tällä saadaan aikaan se, että voidaan suunnitella kaunis ja tasapainoinen, yhteen sointuva koristelu. Sieltä täältä kasaan kursittu ja vähän kaikkea yhdistelevä sekasorto harvoin näyttää loppupeleissä kovin hyvältä.

Teemaa valitessa käytä hyväksesi omia (tai jos olet järjestämässä juhlia jollekin toiselle, niin päivänsankarin) mieltymyksiä hyväksesi. Muista myös sovittaa juhlien teema niin juhlittavan kuin juhlijoidenkin ikään. Jos tiedät, että juhliin on tulossa myös perheen pienimpiä mukaan, on kaikkein roiseimmat teemavaihtoehdot syytä jättää pois. Jos kyseessä on puolestaan parhaan kaverisi 30-vuotissyntymäpäivä, voit revitellä teemalla sydämesi kyllyydestä. Vasta kun teema on päätetty, on itse koristeiden hankkiminen ajankohtaista. Tässä kuitenkin muutamia ideoita syntymäpäiväjuhlien koristeluun:

  • Photobooth takaa somekelpoiset kuvat

Kun kerran sitä juhlitaan kunnolla, eikö olekin vain suotavaa, että kaikki tietävät siitä ja ikimuistoisesta päivästäsi jää muistoja käteen? Oiva tapa saada vieraat ottamaan kuvia on photoboothin järjestäminen pelipaikalle. Nykyaikainen tee-se-itse -photobooth ei välttämättä vaadi kovinkaan järeitä aseita, vaan huoneen nurkkaan koristeltu pieni alue, penkki ja kasa rekvisiittaa sekä älypuhelin riittävät oivasti photoboothin raaka-aineiksi. Rekvisiittaa voit joko hankkia teeman mukaan kaupasta tai tuunata kaapista löytyneet esineet uuteen uskoon – esimerkiksi äidin vanha ja vähän överi hattu tai isän aurinkolasit voivat löytää uuden elämän photoboothin rekvisiittana.

  • Ilmapallot luovat tunnelmaa

Yksi stereotyyppisimmistä juhlan symboleista ovat tietenkin ilmapallot, eikä tästä voida syyttää ketään. Laittavathan ilmapallot jöröimmänkin meistä väkisinkin juhlatuulelle! Valitse pallojen muoto ja väri tilaisuuden luonteen mukaan. Esimerkiksi numerofoliopallot ovat monien syntymäpäivien must ja toimivat hyvin myös kuvausrekvisiittana. Lisäksi hieman överimpään koristeluun voidaan harkita ilmapallokaaren tekemistä – se onnistuu netistä löytyvillä ohjeilla yllättävän helposti.

  • Jatka teemaa myös ruokien nimilappuihin

Kun tarjolla on useampaa sorttia purtavaa, on hyvä tapa ilmoittaa kunkin tarjottavan edessä se, mitä se sisältää. Näihin ruokien nimilappuihin onkin kätevä ujuttaa myös osa teemasta – sen lisäksi että voit koristella laput teemalle uskollisesti, voit myös pistää ranttaliksi ruokien nimien kanssa! Sen sijaan että tarjolla olisi pelkkää täytekakkua, voi maatalon isännän tai maailman suurimman traktorifanin synttäreillä sittenkin olla tarjolla traktorimiehen täytekakkua.