Halloween on tulossa!

Halloween on tulossa!

Monissa muissa maissa suuressa suosiossa oleva halloween on alkanut nostaa suosiotaan myös Suomessa. Nykyään yhä useammat haluavat järjestää halloween-juhlat joko lapsille tai lähipiirilleen. Halloween-juhlia voidaan viettää myös aikuisten kesken. Juhlien sisältö riippuukin siitä, minkä ikäisiä vieraita on tulossa. Lasten juhlissa ei nimittäin kannata käyttää samanlaisia pelottelukeinoja kuin aikuisille tarkoitetuissa juhlissa.

Kun ajatellaan halloweenia, monelle tulevat ensimmäisenä mieleen kaiverretut kurpitsat. Niillä saakin loistavaa tunnelmaa luotua, sillä kurpitsat on helppo valaista kynttilöin. Kurpitsan päällysosa leikataan pois, jonka jälkeen kurpitsan sisus kaiverretaan pois. Sen jälkeen kurpitsalle tehdään silmät ja suu. Jotkut kurpitsoista voivat olla esimerkiksi hymyileviä, kun taas osalle voidaan tehdä ilkeä virnistys. Kun kurpitsat ovat valmiita, niiden sisälle asetetaan palava kynttilä ja sen jälkeen kurpitsan hattu laitetaan takaisin päähän. Kurpitsoilla voi valaista esimerkiksi pihatien ja polun, jota pitkin vieraat astelevat juhlapaikkaan.

Ihastuta asulla

Halloweenina on tarkoitus pukeutua teeman mukaisesti. Lapset voivat pukeutua hauskoihin kurpitsa-asuihin, noidiksi, luurangoiksi tai vaikkapa mustiksi kissoiksi. Se sijaan aikuiset voivat hyödyntää elokuvista tuttuja hahmoja ja pukeutua esimerkiksi Michael Myersiksi, Freddie Krugeriksi tai muiksi halloween-elokuvista tutuiksi hahmoiksi.

Asut voi täydentää helposti meikillä ja voimakkaalla tuoksulla. Niin meikit kuin erilaiset tuoksut saa Xlash-verkkokaupasta. Meikissä kannattaa suosia tummia sävyjä ja paksuja rajauksia silmissä. Halloweenina mikään ei nimittäin ole liikaa. Jos asun haluaa viedä vieläkin pidemmälle, voi silmiä tehostaa piilolinssein. Piilolinsseillä saa luotua itselleen esimerkiksi verenpunaiset silmät, jotka pelottavat taatusti jokaista vierasta. Jos tarkoituksena on pukeutua Draculaksi, kannattaa asua tehostaa tekohampailla ja tekoverellä.

Tarjoa kuolettavan hyvää syötävää

Tarjoilut ovat suuressa roolissa halloween-juhlissa. Hyvä vinkki on tehdä booli ja laittaa se savuttavaan maljaan. Näin vieraat eivät edes kunnolla näe, mitä maljassa on. Booliin voi upottaa jääpaloja, joista löytyy myös pieniä yllätyksiä. Jääpaloja varten on hyvä ostaa pieniä muovisia hämähäkkejä, skorpioneja ja muita ötököitä, jotka laitetaan veteen ja annetaan jääpalojen jäätyä. Syötävien osalta esimerkiksi karkkisilmät ja muut kammottavat ruoat ovat ehdottomia hittejä. Silmiä kannattaa upottaa esimerkiksi karkkikulhoihin tai asetella suoraan vieraiden lautasille.

Pöytään voi laittaa myös varoituskylttejä, jotka varoittavat maistamasta ruokia. Juomapullot voi varustaa myös omilla kylteillä, joissa on erilaisia varoitusmerkkejä. Näin vieraan päätettäväksi jää, mitkä juomat ovat juomakelpoisia ja mitä juomia kannattaa välttää viimeiseen asti. Pidä siis vieraat varpaillaan koko juhlien ajan!