Koristeet viimeistelevät juhlatunnelman

Koristeet viimeistelevät juhlatunnelman

Odotettu ja mieleen jäävä juhla koostuu monesta elementistä: esimerkiksi arkisesta poikkeavasta tarjoilusta, musiikista tai tanssista, kiireettömyyden tunteesta ja läheisten kanssa yhdessä vietetystä ajasta. Myös koristelu on osa juhlaa. Koristeilla koti tai muu tila luodaan erilaiseksi kuin yleensä. Tavallaan se puetaan juhlaa varten aivan kuten vieraatkin pukeutuvat juhlaan, eivätkä saavu paikalle verkkareissa tai työhaalarissa.

Myös lahjat kuuluvat moneen juhlaan – varsinkin niihin, joissa juhlitaan jonkin elämän etapin saavuttamista. Siinä, missä vieraat tuovat lahjan juhlan sankarille, koristelujen ja tarjoiluiden voidaan nähdä olevan emännän tai isännän lahja vieraille. Kaunis koristelu jää vieraan mieleen pitkäksi aikaa. Koristelussa rajana on vain taivas, tai oikeastaan mielikuvitus. Sekä valmiiden koristeiden että ideoiden ja askartelutarvikkeiden kirjo on niin laaja, että jokainen löytää vaivatta omaan makuunsa ja budjettiinsa sopivat koristeet.

Kuvatut muistot eivät haalistu

Juhlia suunnitellessa kannattaa käyttää tovi selailemalla koristeluaiheisia blogeja ja Instagram-tilejä. Vaikka ideoita ei haluaisi, ehtisi tai osaisi toteuttaa, niiden ihastelu virittää tehokkaasti juhlatunnelmaan. Kun oma koti on juhlakuosissa, se kannattaa ehdottomasti ikuistaa mobiililaitteella tai tabletilla mresell.fi. Vaikka juhlahetkellä luottaisi siihen, että koristelut pysyvät mielessä ikuisesti, ajalla on tapana haalistaa muistoja. Kuvaamisen ansiosta muistot säilyvät tuoreina vuosienkin päähän.

Tällä hetkellä yksi suosituimmista koristelutavoista ovat erilaiset bannerit, lippunauhat ja viirit. Nämä ovat paitsi helppokäyttöisiä, myös ekologisia. Koristeen voi juhlien jälkeen laittaa kiertoon tai säilyttää itse seuraavaa käyttökertaa varten. Eri väriset koristeet voi soinnuttaa keskenään tai kokeilla yllättäviä, riemunkirjavia yhdistelmiä. Tärkeintä on, että juhlat ovat sinun näköisesti. Joku tahtoo koko koristelun olevan samaa teemaa, kakusta alkaen. Toinen koristelee ennakkoluulottomammin. Vältä juhlastressi, niin voit nauttia juhlista täysipainoisesti ja rennosti.

Valokuvausseinä inspiroi

Hyvä vieras tuo juhlaan tullessaan jotakin muutakin kuin oman persoonansa. Tuominen voi olla esimerkiksi kukkia tai sovitusti jotakin yhteistä kahvipöytään. Mikäli kyseessä ovat suuremmat juhlat, kuten häät tai valmistujaiset, lahja kuuluu tietenkin asiaan. Nykyään yhä useampi osaa arvostaa kierrätettyä lahjaa, kunhan se tulee tarpeeseen. Apple-tuotteet ovat toivottujen lahjojen kärjessä myös käytettyinä, kun ne on huollettu uuden veroisiksi. Luonnon ja lahjan saajan lisäksi kiittää niissä tapauksissa myös lahjan antajan kukkaro.

Juhlijakin kaipaa muistoa juhlista, joissa on vieraana. Valokuvausseinä on osoittautunut monen juhlan ykköskoristeeksi. Sen edessä vieraat voivat kuvata itsensä joko omalla puhelimellaan tai vaikkapa heille jaetuilla kertakäyttökameroilla. Kuvausseinän voi toteuttaa juhlan teeman mukaisesti, mikäli niin haluaa. Sen voi valmistaa itse tai ostaa valmiina. Paras kuvausseinä herättää halun hullutteluun tai saa poseeraamaan tyylikkäästi. Sen voi rakentaa yhtä hyvin ilmapalloista, retroverhoista kuin foliosuikaleistakin.

Juhlaan on aina syytä

Juhlaan koristeineen on syytä lähes aina. Arki on kiireistä ja ihmiset ovat tavattavissa kasvokkain yhä harvemmin. On arvokasta vaalia niitä hetkiä, jolloin pysähdytään oikeasti kertomaan ja kuuntelemaan, mitä kuuluu. Ikimuistoisimmat kekkerit on usein juhlittu ilman virallista syytä, melkein spontaanisti. Koristeleminen on tärkeä osa juhlaan valmistautumista. Onnistuneen juhlan jälkeen niiden korjaaminen ja pois pakkaaminenkin voi olla mukavaa. Silloin voi vielä kerran elää mielessään läpi juhlien parhaimmat vaiheet. Koristeet kätkevät sisäänsä monta muistoa ja kerryttävät niitä vuosi vuodelta lisää.