Sisustetaan pakettiauto!

Sisustetaan pakettiauto!

Asuminen on kallistunut viime vuosina huimasti ympäri maailmaa. Monessa pääkaupungissa kuten vaikka Lontoossa ihmisillä ei ole varaa asua niin lähellä keskustaa kuin haluaisivat. Työmatkasta saattaa tulla myös liian kallis päivittäin toteutettuna. Väliaikaiset asumisratkaisut asuntovaunuissa ja pakettiautoissa ovat siksi yleistyneet pakon sanelemina. On kuitenkin ihmisiä, joita vapaa elämä pakettiautossa asuen huvittaa enemmän kuin isokin paritalo pysyvällä seudulla. Nämä ihmiset, jotka usein ovat luonteeltaan seikkailuhenkisiä ja pitävät matkustelusta, nauttivat ajatuksesta, että koti on vain nukkumapaikka. Siihen soveltuu vaikka pakettiauto, jonka voi ajaa sinne minne haluaa. Moni on lähtenyt myös pidemmän puoleiselle road tripille, jossa kaikki omaisuus on sullottuna pakettiautoon.

Jos suunnittelee muuttamista pakettiautoon lyhyeksikin ajaksi, on tärkeää ottaa mukaan vain se osa omaisuutta, mikä on itselle välttämätöntä. Toiseksi tärkeintä on sisustaa autosta kodikas. Usein pakettiauton hyllyt ovat sisustuselementti itsessään. Hyllyjen pitää olla sellaiset, että tavarat pysyvät niissä paikoillaan silloinkin, kun autolla ajetaan. Pakettiauton hyllyt ovat käteviä monella tapaa. Niille on hyvä asetella kodikkaita tavaroita, kuten pyyhkeitä ja keittiötavaroita. Silloin tavarat ovat myös helposti käden ulottuvilla. Erilaiset sängyn alle sopivat laatikot voivat myös olla tarpeellisia esimerkiksi sänkyvaatteiden säilytystä varten. Nukkuminen on niin iso osa ihmisen vuorokaudesta, että nukkumispaikan pitää olla pakettiautossa asuessakin tarkkaan mietitty ja laadukas. Onkin hyvä lähteä miettimään pakettiautossa asumista siitä lähtökohdasta, että miten sänky saadaan sovitettua tilaan mahdollisimman hyvin. Kokoon taitettavat systeemit saattavat olla parhaita. Olisi tärkeää, että pakettiautossa pystyy tekemään muutakin kuin vain nukkumaan.

Vanhassa suomalaisessa lastenkirjassa nimeltä Seikkaileva leikkimökki perheen lapset lähtevät ajelemaan vanhalla minibussilla. Siinä on mukana katolla jopa pieni kylpyamme, jossa pystytään peseytymään. Ikkunoissa liehuvat punaruudulliset verhot ja kukkia on maljakossa pöydällä. Kirjan kansikuva on kerrassaan viehättävä. Se houkuttelee sisustamaan oman liikkuvan kesämökin pakettiautoon ja lähtemään oitis tien päälle. Mutta mistä kodinomaisen tunnelman tilaan oikeasti saa? Kunhan kiinnityssysteemit ovat kunnossa, ei ole mitään syytä olla ripustamatta esimerkiksi tauluja seinille, jos tyhjää tilaa on jäänyt. Verhot ikkunoissa tuovat myös kaivattua yksityisyyttä. Kirjat ja aikakauslehdet lisäävät viihtyisyyttä, samoin erilaiset valaisimet. Nykyään on monenlaisia lamppuja, jotka eivät välttämättä vaadi edes sähkövirtaa. Ladattavilla tai paristoilla toimivilla lampuilla voi luoda viihtyisää tunnelmaa, puhumattakaan paloturvallisista tekokynttilöistä, jotka näyttävät varsin aidoilta. Tärkeintä on sisustaa liikkuva pakettiautokoti kuin se olisi se unelmien leikkimökki, tällä kertaa vain pyörien päällä.