Parhaimmat suomalaiset blogit 2017

Parhaimmat suomalaiset blogit 2017

Suomen suosituimpien blogien kärjessä komeilee yleensä vuosi toisensa jälkeen niin julkkisten kuin jo pitkään blogia pitäneiden bloggareiden tuotokset. Vuosi 2017 ja sen ensimmäinen puolikas eivät ole olleet poikkeuksia. Tällä hetkellä Suomen suosituin blogi on Martina Aitolehden blogi. Hän kertoo avoimesti elämästään eikä peittele ilojaan tai surujaan. Blogin avoimuus onkin saanut paljon kiitosta lukijoilta. Toisena listalla on tällä hetkellä entisen Salatut Elämät -näyttelijä Sara Parikan blogi. Parikka kertoo kuulumisiaan ja kirjoittaa päivittäisistä rutiineistaan kahden lapsensa kanssa. Parikan mies Mikko Parikka tunnetaan myös nykyisenä Salatut Elämät -näyttelijänä, joten kyseessä on todellinen julkkispariskunta.

Muotiblogit innostavat lukijoita

Blogia voi pitää eri aiheista tai sitten blogilla ei tarvitse olla mitään tiettyä aihepiiriä. Suosituimpia etenkin naisten keskuudessa ovat muotiblogit. Niitä riittää aina katumuodista kalliiden luksusmerkkien esittelyyn. Muotiblogi voikin oikeastaan olla millainen tahansa. Sillä ei ole sääntöjä. Bloggaajat esittelevät omaa arki- ja juhlapukeutumistaan ja kertovat uusimmista hankinnoistaan. Upeat kuvat kuuluvat tietenkin olennaisena osana blogikirjoitukseen. Näistä kuvista lukijat hakevat monesti inspiraatiota juurikin omaan pukeutumiseensa. Bloggaajat kertovat, mikä on tyylikästämilläkin hetkellä. Suosituimmat seuraavat ulkomaisia muotilehtiä ja poimivat sieltä parhaimmat ideat jo ennen kuin ne rantautuvat Suomeen. Muotibloggaajaan ei kuitenkaan tarvitse olla pelkästään muodin perässä, vaan blogissa voi kirjoittaa ihan arkipäivän asioistakin. Näin tekee esimerkiksi Norjassa asuva Johanna, joka pitää blogia nimeltä Kalastajan vaimo. Muodin lisäksi hän kirjoittaa perheensä kanssa tekemistään asioista.

Bloggaajia seurataan sosiaalisessa mediassa

Bloggaajilla on nykyisin huomattavan suuri arvo esikuvina. Bloggaajia voi parhaimmillaan verrata muusikoihin, näyttelijöihin ja malleihin, mitä seuraajiin tulee. Suomen suosituimmilla bloggaajilla on kymmeniä tuhansia seuraajia niin Facebookissa kuin Instagramissakin. Tämä ei koske ainoastaan julkkiksia, vaan vaikkapa Kolmistaan-blogia pitävä 31-vuotias äiti on nykyisiä oikea sosiaalisen median tähti. Kaikki eivät kuitenkaan halua pitää blogia julkisuuden ja sitä kautta mahdollisesti saamansa palkkion vuoksi. Joillekin blogin pitäminen on harrastus tai ikään kuin päiväkirjan pitämistä itseä varten. Kaikki nämä syyt ovat oikeita syitä pitää blogia, koska blogimaailmassa ei ole sääntöjä. Jos kuitenkin olet kiinnostunut muodista ja haluat tietää, minkä merkin vaatteet ja kengät ovat in juuri nyt, tutustu Suomen kattavimpiin muotiblogeihin. Näitä ovat Tyyliä metsästämässä, Fab Forty Something sekä Aamukahvilla.

Bloggaamisesta voi saada itselleen ammatin Kuvat kuuluvat muotiblogeihin