Valoa elämään – valaistuksen salat

Valoa elämään – valaistuksen salat

Parhaimmasta valaistuksesta ei aina huomata nauttia, sillä se on toteutettu niin täydellisesti, ettei se pääse herättämään huomiota. Valaistuksella voidaan saada aikaan järjettömän paljon, eikä pelkästään sisustukseen liittyen, vaan sen avulla saadaan myös jokainen henkilö näyttämään mahdollisimman hyvältä. Luomalla sellainen valaistus, joka sopii seurusteluun, kannustetaan ihmisiä pysymään tilassa ja viipyilemään. Isoimpia virheitä ovat esimerkiksi liiallinen kirkkaus, sillä tämä tuo nopeasti mieleen sairaalan odotushuoneen. Seuraavien vinkkien avulla varmistat, että lamppu syttyy oikeassa paikassa ja oikealla vahvuudella.

Löydä valonlähde

Sen sijaan että koko huone tulisi valaista, kannattaa valita muutamia valaisevia paikkoja. Useimmiten parhaiten valaistuissa huoneissa on valoja eri tasoissa ja ne kaikki sulautuvat yhteen. Esimerkiksi jo oikeanlainen lampunvarjostin voi saada aikaan suuren eron.

Lisää aina himmennin

Varsinkin ne huoneet, jotka on tarkoitettu moneen käyttötarkoituksen, tarvitsevat himmentimen. Tällä tilan tunnelma voidaan vaihtaa nopeasti koska tahansa, sopimaan juuri kyseiseen hetkeen.

Tunne hehkulamput

Loisteputkia ei kannata käyttää lähes koskaan, vaan ainoastaan hehkulampuilla saadaan aikaan onnistunutta sisustusta. Kun hehkulamput sijoitetaan oikein, ne pääsevät herättämään huoneen henkiin.

Muista huoneen käyttötarkoitus

Jokaisella huoneella on oma tarkoituksensa ja tämä tulee huomioida valaistuksessa. Esimerkiksi työhuone ja kylpyhuone tarvitsevat paremman valaistuksen kuin makuuhuone ja olohuoneessa tulee korostaa erilaisia asioita kuin keittiössä.