Vuoden 2019 sisustustrendit

Vuoden 2019 sisustustrendit

Koriste-esineet, taulut, peilit ja muut sisustuselementit jäävät helposti vähälle huomiolle, mutta niin ei kannattaisi antaa tapahtua. Ne ovat nimittäin hyvin tärkeä osa kotia: ne lisäävät viihtyisyyttä kodissasi ja vieraillesi syntyy positiivisempi kuva asunnostasi. Lisäksi kodin sisustus kertoo asukkaistaan. Huoliteltu koti ilmaisee, että pidät huolta itsestäsi myös kaikilla muilla elämän osa-alueilla. Voit huoletta antaa persoonasi näkyä sisustuksessasi. Tärkeintä on kuitenkin, että koet itse olosi mukavaksi kodissasi. Jatka siis lukemista, ja katso tuntuuko jokin alla olevista vinkeistä sinulle sopivalta!

Leikittele väreillä
Nyt on lupa päästää sisäinen väri-ilottelijasi irti! Rohkeat värisävyt ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja ratkaisuja sisustuksessa. Kokeile vaikka maalata yksi huoneen seinistä tehovärillä tai panosta räiskyvän värisiin koriste-esineisiin, jotka keräävät huomion itseensä. Ajattoman valkoinen luo tilaan avaruutta, mutta sen rinnalle sopivat loistavasti pienet värikkäät yksityiskohdat. Kuvittele puhtaan valkoinen hyllykkö, jota koristavat punaisen eri sävyissä hehkuvat kynttilät ja samaan sarjaan sopivat koriste-esineet – ei kuulosta huonolta, eikö totta? Tämän hetken kuumimpana värinä on persikka, joten mikäli haluat olla vahvasti ajan hermolla, ota väri osaksi kotiasi.

Uutta ja vanhaa
Huutokaupasta, kirpputorilta tai isovanhempien kesämökiltä löytyneet aarteet ovat nyt sisustajien suosikkilöytöjä. Antiikkiset huonekalut ja koriste-esineet tuovat jotain perinteikästä modernin kodin keskelle. Taitava sisustaja osaa myös hyödyntää sekä vanhaa että uutta yhdistämällä perinteikkään ja modernin maailman kodissaan. 70-luvulta peräisin oleva ryijy nykyaikaisen olohuoneen seinällä pehmentää huoneesta syntyvää vaikutelmaa. Tai vanhan sukulaisen jäämistöstä löytynyt retrolamppu saattaa olla juuri se piristys, jota olet kaivannut työhuoneeseesi. Uppoudu rohkeasti nostalgian syövereihin ja ammenna sieltä inspiraatiota sisustamiseen!

Älä unohda pihaa tai parveketta
Mikäli kotiisi kuuluu piha tai parveke, muista kiinnittää huomiota myös niihin. Kun pohdit vaihtoehtoja pihasi koristamiseen, mieti kuinka paljon olet valmis laittamaan aikaa sen ylläpitoon. Kukat ja kasvit ovat kyllä kauniita, mutta niiden hoitaminen voi viedä paljonkin aikaa. Jos haluat päästä helpommalla, panosta pihakalusteisiin ja muihin koristuksiin. Monista kaupoista löytyy runsas valikoima puutarhakalusteita, joihin kannattaa tutustua. Muista esimerkiksi Byggmax etsiessäsi piristystä puutarhaasi. Perinteiset puutarhatontut eivät välttämättä ole se ainoa vaihtoehto pihallesi, vaan tarjolla on myös monia muita juuri pihalle suunniteltuja koriste-esineitä. Kuulostaako suihkulähde raikkaalta lisäykseltä? Pienen vesikoriste-esineen voit saada sopimaan myös parvekkeellesi.

Hulluttele koriste-esineillä
Päällään seisova apina, isokokoinen emoji seinällä, pullonkorkeista valmistettu taulu… kuulostaako oudolta vai kiinnostavalta? Tällä hetkellä koriste-esineet voivat olla mitä vain! Jos varastoissasi pölyttyy jokin vuosia sitten lomamatkallasi ostamasi hauska esine, jota et ole kehdannut pitää esillä, nyt on loistava tilaisuus kaivaa se esiin ja asettaa paraatipaikalle. Rohkeat sisustuselementit ovat nyt suosittuja. Ei ole merkitystä, kuinka iso tai omituinen esine on kyseessä, se saa kyllä ansaitsemansa arvostuksen. Jokainen huone tarvitsee jonkin lisäyksen, joka kerää huomion itseensä.

Lasin avartava voima
Erityisesti ahtaissa tiloissa kannattaa hyödyntää lasia. Monien suosimat isot lasi-ikkunat ovat totta kai loistavia tuomaan tilan tuntua ja valoa, mutta kannattaa uskaltaa ajatella luovasti. Lasiset väliseinät tekevät tilasta avaramman, ja yksiökin voi saada aivan uuden ilmeen erottamalla alkovin lasiseinällä. Myös lasiset koriste-esineet voivat saada saman efektin aikaan, sillä ajattomat lasimaljakot kirkastavat tilaa päivänvalossa. Lasi toimii hyvin niin isoissa kuin pienissäkin koriste-esineissä, kuten erilaisissa eläinpatsaissa. Myös värjätty lasi tuo ylellisyyttä jokaiseen kotiin.