Vinkkejä sistukseen – poimi parhaat neuvot uniikkiin ja näyttävään sisustukseen!

Vinkkejä sistukseen – poimi parhaat neuvot uniikkiin ja näyttävään sisustukseen!

Sisustaminen voi monelle olla pelottava ajatus. Mistä aloittaa ja miten päästä hyvään lopputulokseen? Mistä ideoita ja neuvoja? Poimi tämän sivun artikkeleista parhaat neuvot, joilla pärjää niin aloittelija kuin kokenutkin sisustusnikkari.

Ennen kuin alkaa sisustamaan, on ensiarvoisen tärkeää päättää, millaiseen tyyliin sisustamisellaan tähtää. Oletko rento hippi, joka hakee boheemia tyyliä, perheenäiti, joka ammentaa inspiraationsa kidsbrandstore.fi:stä vaiko moderni yksinkertaisia linjoja ja simppeleitä värejä rakastava trend setteri? Tyylin valinnassa kannattaa miettiä kaikkein eniten juurikin sitä, mistä itse pitää sen sijaan, että keskittyisi miettimään pinnalla olevia trendejä, sillä juuri sinä joudut elämään asunnossasi, joka päivä ja harvemmalla on resursseja uudelleensisustaa kotikolonsa joka viikko.

Tämä vinkki on omiaan varsinkin pienehkössä asunnossa asuville tai rajallisesti tilaa omaaville, mutta muutkin voivat ammentaa tästä inspiraatiota. Ennen kuin ostat kookkaampia huonekaluja, piirrä huone pienemmässä skaalassa ruutupaperille ja etsi uudelle huonekalulle juuri sopiva paikka. Kokeile useampi erilaisia tilaratkaisuja ja mieti, mikä niistä palvelee parhaiten juuri sinua. Etukäteen suunittelemalla vältyt turhalta tilan tuhlaukselta.

Yhdistelemällä yllättäviä ja erilaisia kovia ja pehmeitä materiaaleja saa luotua tilaan ilmettä. Matan väriselle istuimelle voi asettaa kiiltäväpintaisen sisustuselementin, kuten tyynyn. Simppeliin yksiväriseen keittiötasoon sopii mainiosti jokin värikäs elementti, tai kuluneen näköinen puuelementti.

Sisustustrendit muuttuvat alati, mutta kannattaa muistaa, ettei niiden perässä tarvitse aina orjallisesti kulkea. Ajaton sisustus kestää aikaa eikä vaadi jatkuvaa päivitystä. Muista, että vanhastakin sisustuselementistä voi saada kuin uuden pienellä fiksauksella. Eri tyylien yhdistely ei myöskään ole synti: kulahtanut sisustusesine voi olla loistava lisä sisustukseen.

Markkinat ovat pullollaan halpoja huonekaluja, jotka ovat kopioita laadukkaista tuotteista. Satsaa kuitenkin laadukkaaseen tuottteen, vaikka se tuntuisikin huomattavasti kalliimmalta: lompakkosi kiittää, sillä laadukas tuote kestää hyvänä vuosikausia, etkä joudu ostamaan uutta muutaman vuoden välein.

Mittasuhteet ovat sisustuksen avainsana. Huonekalujen ja sisustuselementtien täytyy olla järkevän kokoisia suhteessa toisiinsa, jotta vältytään sisustuskatastrofilta, jossa sohvan edessä on kärpäsenkakan kokoinen matto. Muista, että suuressa liikkeessä huonekalut vaikuttavat usein todellista pienemmiltä, jo kotiin tuodessa edessä saattaakin olla yllätys, kun sohva ei mahdukaan sille tarkoitettuun nurkkaukseen.

Värit ovat tärkeä elementti itse sisustuksessa, sillä ne määrittävät tilan luonteen. Ota sisustuksen värejä miettiessäsi alakoulusta tuttu väriympyrä avuksesi. Vältä vastavärien liiallista yhdistelyä, sillä silloin huoneesta tulee rauhattoman oloinen.

Jotta saat tilasta mielenkiintoisen, tulisi joka huoneessa olla yksi elementti, joka vetää huomion puoleensa. Tällaisen elementin tulee sopia muuhun sistukseen, mutta kuitenkin poiketa siitä jollakin tavalla. Yksiväriseen tilaan sopiva kruununjalokivi voi olla vaikkapa muunvärinen elementti tai suuri taulu.

Valkoinen, harmaa tai puunvärinen usein toimivat hyvin sistuksen päävärinä, mutta sisutusksesta saa mielenkiintoisemman, kun sekaan heittää värikkäitä elementtejä, kuten sisustustyynyjä tai räikeitä kodinkoneita.