Ensimmäisen asunnon sisustaminen

Ensimmäisen asunnon sisustaminen

Ensimmäisen asunnon sisustaminen on jännittävä asia ja usein tässä pähkäillään nuoruuden intohimojen ja aikuisuuden velvollisuuksien välillä. Uuden kodin tulisi edustaa tätä murrosaikaa, se ei saisi olla liian lapsellinen, mutta ei myöskään tylsä ja tavanomainen. Näillä vinkeillä saat luotua eloisan ja trendikkään ensimmäisen asunnon!

Maali

Maalilla voi olla äärettömän suuri vaikutus tilaan, mutta jos ensimmäinen koti on vuokrattu, kannattaa pysyä neutraaleissa sävyissä, joiden päälle on helppo maalata, jos asunnosta myöhemmin muutetaan pois. Lisäksi neutraalit ja luonnolliset värit seinillä ja huonekaluissa, saavat aikaan hienostuneen ja avoimen tunnelman. Jotta sisustuksesta ei tulisi liian tylsää, voidaan lisätä värikkäitä tekstiilejä joukkoon.

Ikkunat

Ikkunoiden huomioiminen sisustuksessa on tärkeää ja harvoin mikään hetki saa olon yhtä aikuiseksi, kuin ensimmäisten oikeiden verhojen ripustaminen. Huolella valitut ja kankaiset verhot tuovat jokaiseen huoneeseen pientä luksusta ja samalla jopa väriä ja persoonallisuutta.

Käytä värejä hallitusti

Kun pohjalla on neutraalit värit, voidaan lisätä joukkoon erilaisia väripilkkuja. Nämä väripilkut voivat olla esimerkiksi tyynyjä, vaaseja tai pieniä lamppuja, jotka seuraavat uusimpia trendejä. Koska nämä tuotteet voi vaihtaa helposti ja edullisesti, pysytään aina mukana uusimmissa trendeissä.

Matot

Tiettyjä paikkoja rajaavat matot ovat kuin taidetta lattialle ja sellaiset huoneet, joissa tuntuu olevan useita kerroksia, antavat aina hienostuneemman olon kuin huoneet, joissa ei ole syvyyttä. Matoilla on myös helppo rajata alueita, ilman että tilasta tulee tunkkainen ja samalla saadaan lisättyä väriä, kuvioita ja tekstiiliä.

Valaistuksen huomioiminen

Vaihtamalla normaalit ja standardit valot uusiin, tyylikkäämpiin vaihtoehtoihin, luodaan huoneeseen heti uusi tunnelma. Lamput ja valaistus voivat muuttaa mistä tahansa huoneesta joko tylsän ja tavallisen, tai jopa loistavan taideteoksen.

Uutta henkeä vanhoihin huonekaluihin

Jos uusien huonekalujen hankkiminen on liian kallis vaihtoehto, voidaan aina muokata vanhoja uuteen uskoon. Esimerkiksi huonekalujen päälle laitettavat peitteet voivat muuttaa vanhoista tuoleista täysin uudenlaisia hetkessä. Samalla näiden avulla voidaan sohvien ja tuolien ulkonäköä päivittää koska tahansa, jolloin pysytään myös helposti trendeissä mukana.

Panosta patjaan

Koska omaan kotiin muuttaminen tarkoittaa usein myös uuden elämän aloittamista, mihin voi kuulua työt, opiskelu ja lukuisat muut menot, on tärkeää panostaa unen laatuun. Jos johonkin ajateltiin panostaa sisustuksen aikana, sen tulisi olla patja. Hyvä patja antaa paremmat mahdollisuudet hyviin yöuniin ja näin jokainen päivä alkaa paremmin.

Päätylevy sänkyyn

Koska todennäköisesti sängyssä vietetään suurin osa ajasta, jota kotona ollaan, kannattaa myös sänkyyn panostaa patjan lisäksi. Esimerkiksi hankkimalla tyylikäs päätylevy sänkyyn, luodaan automaattisesti luksusta ja samalla se voi toimia koristeellisena ominaisuutena makuuhuoneessa.