Lisää kotiisi luksusta

Lisää kotiisi luksusta

Jos lehdissä ja netissä näkyvät kuvat luksusasunnoista ja hienoja tavaroita säteilevistä kodeista, tai vaikkapa hotellihuoneista, ovat jatkuvasti mielen päällä, kannattaa harkita luksuksen tuomista omaan kotiin. Muutamalla pienellä vinkillä voidaan saada samaa tunnelmaa aikaan jopa pienimpään ja ränsistyneimpään asuntoon. Eikä luksuksen tuominen elämään tarkoita koko rahapussin tuhlaamista, vaan ideana on saada hienostunut tyyli, mahdollisimman vähillä kuluilla.

Luksusta makuuhuoneeseen

Esimerkiksi makuuhuoneessa jo muutama muutos voi saada aikaan luksuksen tunteen. Kun pitkän työpäivän jälkeen päästään rentoutumaan puhtaaseen ja siistiin huoneeseen, jossa tavarat on paikoillaan ja lakanat juuri pestyjä, koetaan palanen taivasta. Tähän voidaan lisätä vielä muutama hienostuneesti tuoksuva kynttilä ja rentoutuminen voi alkaa! Makuuhuoneeseen on muutenkin helppo tuoda hiukan lisää hienostunutta sävyä, esimerkiksi sängyn päällysteiden avulla. Usein taljat ja vastaavat viltit voivat olla kalliita, varsinkin jos lähdetään etsimään aitoja tuotteita. Tekoturkiksia on kuitenkin myynnissä halvalla ja ostamalla muutaman pienemmän viltin ja ompelemalla ne yhteen, saadaan juuri omaan sängynpäätyyn sopiva kappale.

Luksusta messingistä ja peileistä

Mihin tahansa huoneeseen saadaan lisättyä luksusta, kun tavaroiden sekaan lisätään muutama messinkinen huonekalu tai tuote. Esimerkiksi messinkinen jalkalamppu, tai pöytälamppu, ovat täydellinen tapa tuoda olohuoneeseen tai työhuoneeseen luksuksen tunnetta ja samalla ne ovat jopa taideteoksen tapaisia esineitä, tehden huoneesta miellyttävämmän kaikella tapaa. Samaa asiaa ajavat usein peilit, sillä hankkimalla isompi määrä erikokoisia peilejä, voidaan saada hyvin hienostunut seinä aikaan. Varsinkin kun peileissä on antiikkiset kehykset, jotka voidaan maalata valkoisiksi, ja näin käyttää viemään huomio huoneesta yhteen pisteeseen, joka hehkuu luksusta.

Luksusta taiteesta ja kukista

Taiteen käyttäminen on selkeästi aina hyvä tapa tuoda luksusta elämään ja tämä voidaan toteuttaa monilla eri tavoin, jolloin jokaisen oma tyyli pääsee paistamaan läpi. Taiteen kanssa koetaan kuitenkin joskus ongelmaksi hinta, sillä harvoin hyvää taidetta saadaan ilmaiseksi. On kuitenkin otettava huomioon, että taiteen pitää puhutella sitä henkilöä, jonka kodista taide löytyy ja joskus juuri itseä miellyttävää taidetta löytyy esimerkiksi kirpputoreilta tai halpakaupoista. Näillä voidaan aivan samalla lailla tuoda luksusta kotiin. Jos taas taide ei tunnu omimmalta, tai sen käyttäminen mietityttää, voidaan siirtyä väliaikaisempiin vaihtoehtoihin, kuten kukkiin. Kukat ja kasvit voivat tuoda pysyvästi raikkautta ja väriä kotiin, mutta kimppuina niitä voidaan käyttää myös väliaikaisina elementteinä. Laittamalla pienen vaasin kukkia yöpöydälle, saadaan heti luksuksen tuntua ja olo on kuin parhaimmassa hotellissa.

Luksusta metalleista

Jos mietitään pieniä sisustuselementtejä, kannattaa ehdottomasti huomioida metallit. Sama pätee esimerkiksi pikkumustaan mekkoon, mekko itsessään on kaunis, mutta sen kanssa käytettävät korut tuovat todella sen parhaat puolet esiin. Samalla tavalla erilaisia metallisia koristeita ja esineitä voidaan käyttää herättämään huone eloon, mutta tässä tulee olla varovainen, sillä hienoinkin pikkumusta pilataan, jos koruja on riittävästi jopa joulukuusen koristeluun. Maltillinen ja hienostunut metalliesineiden käyttö saa aikaan parhaan lopputuloksen.

Kiinnitä erityistä huomiota sisääntuloon

Viimeisiksi vinkeiksi kannattaa ottaa sisääntulo. Sisääntulo on se hetki, kun astutaan takaisin kotiin ja se, mikä määrittää heti uuden tunnelman. Tätä tilaa ei kannata missään nimessä laiminlyödä, vaikka sen tarkoituksena olisikin ainoastaan kenkien ja takkien jättäminen. Luomalla kauniin eteisen, saadaan heti parempi olo, sekä kotiin tullessa, että sieltä lähdettäessä.