Kodin sisustuksen päivittäminen

Kodin sisustuksen päivittäminen

On hyvin tyypillistä, että kodin sisustusta aletaan uudistamaan varsinkin keväisin, sillä tuleviin lomiin ja muihin kesän rientoihin halutaan varautua aikaisessa vaiheessa ja samalla uusi sisustus tuo raikkautta pitkän talven jälkeen. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä uusia sisustus kuluvalle vuodelle ja se onkin yksi mainio tapa saada syksyn pimeneviin iltoihin lisää energiaa. Aivan kuten vaatekaappien sisällön kanssa, uudet ideat ja vuodenajat voivat näkyä myös sisustuksessa. Yllättävänä sivuvaikutuksena onnistuneesta sisustuksesta saadaan myös pirteämpi olo kotona ja mitä paremmin kotona viihdytään, sitä vähemmän aikaa halutaan muualla viettää!

 

Hävitä huoletta

Jokaisen uuden sisustusinnostuksen ensimmäinen askel tulisi olla vanhojen tavaroiden läpikäyminen ja karsiminen. Varsinkin jos tarkoituksena on hankkia uusia huonekaluja, tavaroita tai tekstiileitä, on hyvä heittää käyttämättömät tavarat pois ja samalla tarkastaa, voisiko niistä saada jotakin käytettyä uudelleen.

Kaikki tavarat, joita ei enää käytetä, jotka eivät enää miellytä omaa silmää ja joille ei yksinkertaisesti ole tilaa tai tarkoitusta uudessa kodissa, kannattaa heittää kierrätyslaatikkoon ja lähettää eteenpäin. Tietenkin on myös tavaroita, joita ei voi heittää pois, mutta joita ei haluta myöskään näkyville ja näihin voi kuulua siivoustarvikkeet ja muut vastaavat tarvittavat, mutta vähemmän esteettiset, tavarat. Näille kannattaa heti etsiä omat paikkansa, josta ne löydetään helposti, mutta jossa ne eivät häiritse huoneen yleisilmettä.

Mitä vähemmän huoneessa on tavaraa, sitä selkeämpi ja siistimpi sisustus saadaan aikaan. Esimerkiksi pienet punotut korit ovat mainio tapa piilottaa päivittäin tarvittavia esineitä, joiden ei tarvitse olla jatkuvasti esillä, mutta jotka ovat silti käden ulottuvilla.

Raikasta reilusti

Kaikella uudella on aina mahdollisuus raikastaa huonetta ja jo pienillä muutoksilla voidaan saada aikaan erittäin suurta vaikutusta koko huoneen tunnelmaan. Esimerkiksi uusi pieni matto voi tehdä väsyneestä olohuoneesta paljon pirteämmän ja valoisamman oloisen ja muutamalla hauskemmalla tyynyllä vanhasta sohvasta tulee taas houkuttelevan näköinen. Kylpyhuoneissa tämä muutos näkyy usein selvimmin, sillä pelkästään maton ja pyyhkeiden vaihtaminen voi saada aikaan huimaa muutosta.