Sisustustrendit vuonna 2018

Sisustustrendit vuonna 2018

Vuosi 2018 ei ole tuonut mukanaan sisustustrendien täydellistä uudelleen arviointa. Aiempien vuosien tapaan trendikkäintä on edelleen perinteistä ammentava luonnollisuus. Kotiin ei ole syytä kantaa räikeitä muoviesineitä ja pelkkää mustavalkoista grafiikkaa. Tyylikkäästä sisustuksesta saa nyt nimittäin huokua perinteitä kunnioittava lämpö ja harmonia. Nykyaikainen värimaailma keskittyy yhä murrettuihin, maanläheisiin sävyihin. Valkoinen, harmaa ja aivan erityisesti musta ovat puolestaan erittäin hyödyllisiä tehostevärejä kauden trendisävyille. Tämän vuoden piristyksiä on muun muassa se, kuinka sisustusväreihin on tullut lisää tummia, selkeitä sävyjä. Näitä ovat esimerkiksi tummansininen ja -vihreä sekä erilaiset ruskean vivahteet. Pintamateriaalit ja selkeästi erottuvat struktuurit ovat kutkuttavasti pinnalla vuonna 2018. Persoonallisia pintoja saisi ja jopa tulisi käyttää, samoin kuin keskenään erilaisia pintoja yhdistää. Eikä pientä rosoisuutta tarvitse piilottaa, se tuo vain särmää sisustukseen! Tänä vuonna arvostetaan sitäkin, että kodin sisustustyyli näkyy johdonmukaisesti kodin joka kolkassa, kylpyhuoneessa ja keittiössäkin. Tässä artikkelissa keskitymme erityisesti väreihin ja sisustustavaroiden hyödyntämiseen.

Värien käyttö vuonna 2018

Sisustusvärien trendinä vuonna 2017 olivat etenkin viidakonvihreän, okran ja merensinisen tapaiset, luonnollisuutta korostavat sävyt. Vuonna 2018 sama kehityssuunta jatkuu, mutta elegantin sisustajan väripalettiin on tuotu lisää elementtejä. Aiempien kausien luonnonvärit toistuvat entistä tummempina, ja omassa sisustuksessa niitä voi ilmentää esimerkiksi kodintekstiileissä piristämään tilan ilmettä. Uusia värejä sisustuksessa ovat pastellisävyt, jotka ovat taas täysin sallittuja aikuisillekin suunnatuissa tiloissa. Jos haluat välttää lastenhuonefiiliksen, kannattaa yhdistää hempeämpiä värejä tummempiin perusväreihin. Eikä ylellistäkään tunnelmaa tarvitse pelätä värejä valitessa. Trendeihin kuuluvat tänä kautena nimittäin myös sellaiset värit kuin kulta, hopea ja kupari! Ne tulevat tekemään parhaimman vaikutuksen pieninä annoksina, esimerkiksi tapetin kuvioinnissa tai tyynyn kirjailuissa. Värien käytössä maltti on siis valttia. Värikartan lämpimästä päästä saa puolestaan käyttää nyt rohkeasti tummaa punaista ja poltettua oranssia. Sisustusintoilijalle on siis vuoden 2018 väreissä paljon erilaisia vaihtoehtoja. Kaikkia trendivärejä ei tarvitse kuitenkaan käyttää itse. Parhaan lopputuloksen saat yhdistämällä enintään kahta trendiväriä ajattomaan perussävyyn, kuten mustaan, valkoiseen, beigeen tai harmaaseen. Voit esimerkiksi maalata huoneen neljännen seinän turkoosilla ja jättää loput valkoisiksi.

Hyödynnä sisustustavaroita aistikkaasti

Sisustustrendeinä vuonna 2018 ovat mielenkiintoisten värien lisäksi näyttävät kuvioinnit ja jopa tietty rouheus pintamateriaaleissa. Vastapainona näille virtauksille suositellaan, että kodin erilaisiin koriste-esineisiin ja muihin tavaroihin suhtaudutaan maltilla. Koti näyttää hallitulta kokonaisuudelta, jos sitä ei täytä tavaroilla joilla on ainoastaan esteettinen funktio. Tämä näkemys ei tarkoita, etteikö kauneudentajua saisi ilmentää muutenkin kuin seinissä, huonekaluissa ja tekstiileissä. Todella helppo keino päivittää kodin ilmettä on uusia tauluja tai esillä olevia valokuvia. Voit esimerkiksi hankkia pieniä määriä kauden trenditapetteja ja laittaa niitä seinille kehyksiin. Vaikkapa vuokra-asunnon kylpyhuonetta voi piristää tällä ratkaisuja, jos laatoituksen värin vaihtaminen ei ole realistinen toive. Myös erilaisia kiinnostavia kuvioita ja puhuttelevia valokuvia voi tulostaa laadukkaalle kiilto- tai mattapaperille ja ripustaa kodin valopilkuiksi. Kiinnostavia valokuvia on netti pullollaan, ja kehyksiä voi ostaa huokeasti BGA Nordic -tyyppisistä verkkokaupoista. Vuoden 2018 sisustustrendien hyödyntäminen ei siis vaadi koko asunnon kääntämistä ylösalaisin. Valitset vain itseäsi puhuttelevat elementit, niin kotisi on taas päivitetty nykyaikaisen näköiseksi.