Jouduta asuntokauppaa sisustukseen panostamalla

Jouduta asuntokauppaa sisustukseen panostamalla

Asunnon myynti ei aina ole helppoa hommaa. Joskus joudutaan järjestämään kymmeniä näyttöjä ennen kuin asunnolle löytyy halukas ostaja. Toisinaan puolestaan asunto viedään suorastaan käsistä ja sille löytyy useita ostajakandidaatteja heti ensimmäisen näytön jälkeen. Sen lisäksi että ostajat kiinnittävät huomiota asunnon hintaan ja kuntoon, voi myyjä kuitenkin lyhentää merkittävästi sen myyntiaikaa näkemällä hiukan vaivaa sen sisustukseen. Tietyt sisustuselementit, kodin sisustuksen päivittäminen ylipäätään ja kaiken turhan pois riisuminen saavat asunnon näyttämään ostajan silmissä huomattavasti houkuttelevammalta.

Tällä sivulla jaamme muutamia vinkkejä sen suhteen, kuinka asunto voidaan tuunata myyntikuntoon, ja millaiset seikat miellyttävät ostajia. Näiden ohjeiden avulla takaat, ettei asunnon myynti jää kiinni ainakaan vääränlaisesta sisustuksesta! Raikas ja trendikäs koti vähällä vaivallaKodin valmisteleminen myyntiin on hiukan kuin valmistelisi lavaa näytöstä varten. Kaiken on oltava oikeilla paikoillaan ja vastattava useimpien ihmisten mieltymyksiä. On ihmeellistä, kuinka uudenlaisen sisustuksen avulla nuhjuinen koti muuttuu nopeasti trendikkääksi ja raikkaaksi. Monissa televisiosarjoissa teemana onkin juuri asunnon arvon nostaminen sisustusta muokkaamalla.

Huolellisesti myyntiä varten valmistetut talot myydään tutkitusti nopeammin ja korkeampaan hintaan kuin vastaavat sellaisenaan myytävät talot.

Usein kodin tuunaamisessa auttaa kiinteistönvälittäjä, jolla on kokemusta ja selkeä näkemys siitä, mikä tekee kauppansa asuntomarkkinoilla. Myyjä voi kuitenkin itsekin tehdä asian hyväksi jotain ja monet tekevätkin, sillä yhä useammat haluavat myydä asuntonsa itse https://blok.ai/ kaltaisten palveluiden kautta.

Alta löydät muutaman helpon ja edullisen niksin, joiden avulla asuntonäyttöön saapuvat hurmataan hetkessä.Korjaa pikkuviatJokaisessa asunnossa on merkkejä elämästä. Pieni kuluminen on normaalia, mutta asuntoon saapuville pienetkin yksityiskohdat voivat pistää silmää. Mikäli kodin seinät ovat tummentuneet tai niissä on tahroja, ne voi melko vähällä vaivalla maalata puhtaan valkoiseksi tai jollain muulla trendikkäällä sisustusvärillä, jolloin koti saa aivan uutta ilmettä. Vastaavasti mikäli lattialistat lerpattavat tai pistokerasia on löystynyt, kannattaa ne naulata tai ruuvata kiinni ennen asuntonäyttöä. 

Toisinaan uudet matot tai verhot kulahtaneiden tilalle saattavat olla rahanarvoinen hankinta.

Hankkiudu eroon pikkutavaroistaOmassa kodissa on helppo sokaistua rojulle, jota kertyy hyllyille ja muille tasoille. Ne on syytä siivota kaappiin tai heittää pois, sillä mitä vähemmän turhaa tavaraa asunnossa on esillä, sitä paremmin ostaja voi kuvitella itsensä asumassa siellä. Viime vuosina mielenkiintoa herättänyt konmaritus on muutenkin hyvä suorittaa aika ajoin, ja aivan viimeistään asuntoa myytäessä!

Koristeet viimeisenä silauksenaKun koti on siisti ja puunattu, kruunaa upean lopputuloksen kaunis kimppu neilikoita tai pioneita pöydällä. Tämä saattaa tuntua vähäpätöiseltä asialta, mutta ripaus kauneutta ei ole koskaan pahaksi asuntoa myytäessä. Kukkakimppu tuo asuntoon sisustuslehden kuvien tunnelmaa ollen siten viimeinen hurmaava silaus. Kukaan tuskin tekee ostopäätöstä yksittäisten koriste-esineiden tai yksityiskohtien perusteella, mutta niiden avulla voi täydentää valmiiksi tuunattua ja sisustustrendien mukaista kokonaisuutta.Jo yllä mainittujen kolmen sisustukseen liittyvän vinkin avulla asuntokauppa toteutuu todennäköisesti ennemmin kuin myöhemmin. Loppujen lopuksi kyse ei ole mistään rakettitieteestä, vaan kuka tahansa voi toteuttaa muutoksen omassa kodissaan.