Sisusta koti uuteen uskoon mattojen avulla

Sisusta koti uuteen uskoon mattojen avulla

Alkaako vanha sisustus kyllästyttää? Haluaisitko muuttaa kotisi ilmettä, mutta olet laiska sisustaja tai et halua panostaa muodonmuutokseen liikaa rahaa tai aikaa? Itse asiassa kodin ilmettä on mahdollista muuttaa varsin pienillä yksityiskohdilla – esimerkiksi pelkkä kalusteiden paikan vaihtaminen voi piristää ilmettä merkittävästi.

Huonekalujen siirtämisen lisäksi kotiin saa uutta ilmettä hyvin pienellä vaivalla. Yksi tehokkaimmista keinoista on piristää kotia eri muotoisilla, värisillä ja kuoseilla varustetuilla matoilla. Tässä muutama huippuidea, joita kokeilemalla tulet huomaamaan, kuinka tila herää uuteen uskoon pienellä vaivalla!

6+1 mattoideaa, joiden avulla luot kotiin uutta ilmettä

1. Erottele tiloja mattojen avulla

Voit yhtä hyvin käyttää myös mattoa määrittelemään tai erottelemaan erilaisia alueita, esimerkiksi keittiössä mattoa voidaan käyttää erottelemaan ruokailutila ruoanlaittotilasta. Tällä tavalla sinun ei tarvitse jakaa tilaa sermien tai suurten huonekalujen avulla, jotka luovat erityisesti pienempään tilaan entistä ahtaampaa tuntumaa.

2. Leikittele

Myös mattojen kanssa saa leikitellä! Tänä päivänä markkinoilta löytyy upeilla väreillä ja kuoseilla varustettuja mattoja. Voit lisäksi keksiä tilalle jonkun uuden teeman, jonka mukaan valitset myös maton. Erityisen suosittuja sisustustrendejä ovat luonnonläheiset ja ekologiset vaihtoehdot.

Siksipä esimerkiksi tyylikäs ja ajaton juuttimatto on täydellinen valinta, sillä sen lisäksi, että matot ovat kestäviä ja ekologisia, ne tuovat hillityn ulkomuotonsa ansiosta ripauksen luksusta myös klassisempaan sisustustyyliin. Maton ei missään nimessä tarvitse olla aina suorakulmion muotoinen – kokeile siis rohkeasti erikokoisia mattoja luodaksesi kotiin monimuotoisuuden tunnetta.

3. Luo harmoniaa

Mieli lepää kodissa, joka huokuu harmoniaa. Vaikka voit leikitellä rohkeasti erikokoisilla matoilla, on tärkeää, että mikäli käytät samassa tilassa useampaa kuin yhtä mattoa, sinun kannattaa varmistaa, että matot täydentävät toisiaan tyylikkäällä tavalla. Useampi dominoiva mattoa samassa huoneessa laskee harmonian tunnetta ja saattaa alitajuntamme stressaavaan tilaan.

4. Korosta maton avulla muita huoneen yksityiskohtia

Valitsemalla maton, joka auttaa tuomaan esille muita huoneen mielenkiintoisia yksityiskohtia, voit tuoda tilaan kuin tilaan visuaalisuutta. Voit esimerkiksi kokeilla yhdistää maton värit verhoihin, tapettiin tai vaikkapa hyllyssä oleviin visuaalisiin koriste-esineisiin. Hallitse tilan harmoniaa omilla valinnoillasi ja pyri yhdistelemään värejä ja kuoseja, jotka täydentävät toisiaan.

5. Tee matosta huoneen keskipiste

Voit tehdä matosta halutessasi myös huoneen keskipisteen. Tällä tavalla ensimmäinen asia, johon silmä kiinnittää huoneessa huomiota on matto. Tämä onnistuu helposti esimerkiksi tilassa, joka on maalattu hillityillä väreillä, jolloin voit valita tilaan eri värejä tai kuoseja yhdistelevän maton. Pidä myös mielessä, ettei maton tarvitse olla aina lattialla – kokeile muuttaa kodin ilmettä ripustamalla se seinälle!

6. Kiinnitä huomiota maton kokoon

Maton koko suhteessa huoneeseen vaikuttaa merkittävällä tavalla tilan tuntuun. Näin ollen, jos haluat huoneeseen ison maton, valitse koko niin, että lattia jää paljaaksi seinien viereltä, jolloin huone tuntuu suuremmalta.

Bonusvinkki

Pyri valitsemaan aina mattoja, jotka pysyvät tukevasti paikallaan. Sen lisäksi, että liukumattomalla matolla on mukavampi kulkea, kyseessä on myös turvallisuuskysymys kotitalouksissa, joissa asuu pieniä lapsia tai lemmikkieläimiä.